پخش زنده
امروز: -
از سال ۱۹۹۴ مجمع عمومی سازمان ملل هر ساله ۱۵ ماه میرا به عنوان «روز جهانی خانواده» گرامی میدارد.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، روز خانواده فرصتی برای گرد هم آمدن اعضای خانواده و داشتن روزی دلپذیر است. علاوه بر اعلام رسمی بعنوان یک روز در سال به نام خانواده، می توان جمعهها را در ایران بعنوان روز خانواده دانست.
البته اعلام ۱۵ میبه این نام بهانهای است در عرصه بینالمللی که به موضوع خانواده بیشتر توجه شود و از منظرهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و جمعیتی، موضوع خانواده محور قرار گیرد.
هدف از گرامیداشت روز جهانی خانواده، اهمیت جوامع جهانی به خانواده به عنوان اصلیترین رکن جامعه و برطرف کردن مواردی است که در دنیای امروز این کانون گرم زندگی را تهدید میکند.
علاوه بر آن، روز جهانی خانواده فرصت مناسبی است برای ارتقای سطح آگاهی عمومی در مورد مسائل مربوط به خانواده و بسط آن در جوامع مختلف.
تغییر کارکرد خانواده در غرب
متاسفانه امروزه نهادهای بینالمللی و حقوق بینالملل، مهمترین نکته در موضوع خانواده را تحقق برابری جنسیتی کامل، توازن میان اشتغال والدین و مواردی از این قبیل مطرح میکنند حال آنکه در خانواده، آنچه بیش از هر چیز باید مدنظر قرار گیرد، کارکرد اصلی خانواده در تأمین نیازهای اعضا و نیز تعالی فرزندان است.
متاسفانه در عصر حاضر مراقبت از فرزندان عموماً به نهادها و مؤسسات عمومی دولتی و غیردولتی واگذار شده و نقش خانواده در این زمینه، رو به افول و در حال کمرنگترشدن است.
اهمیت خانواده در ایران و اسلام
اما در ایران اسلامی نیز دولت و مردم با گرامیداشت روز جهانی خانواده حمایت خاص خود را از کانون گرم خانواده اعلام میکنند.
در جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۸۶ روز ۲۵ ذی الحجه به عنوان روز خانواده و تکریم بازنشستگان در تقویم رسمی کشور درج شده است.
علت انتخاب این روز، شأن نزول آیه «هل اتی» در سوره انسان که راجع به خانواده و استحکام پایههای آن است، میباشد.
سوره هل اتی در روز ۲۵ ذیحجه در شان اهل بیت پیامبر (ص) نازل شد که پس از سه روز روزه و انفاق افطار خود، از طرف خداوند اطعام شدند.
با توجه به اهمیت پدر و مادر شورای فرهنگ عمومی تصمیم گرفت روز تکریم از بازنشستگان و روز خانواده در تقویم رسمی کشور تلفیق شود که بهترین روز برای این منظور روز ۲۵ ذیحجه یعنی روز خانواده بود.
در دین مبین اسلام خانواده یکی از مهمترین ارکان جامعه محسوب میشود. پایبندی به خانواده و جلوگیری از بیبندوباری و همچنین ارتقای جایگاه و تحکیم بنیان خانواده، از جمله مسائلی است که به آن سفارش فراوان شده است.
خانواده به عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی، آسیب پذیرترین گروه در برابر آسیبهای اجتماعی است به طوری که اکثر مشکلات و آسیبها ابتدا در خانوادهها بروز پیدا میکند و در صورت عدم پیشگیری و برخورد ناصحیح با آنها، به درون جامعه نیز رسوخ میکند و در این شرایط دشوار دیگر نمیتوان به راحتی مشکلات و آسیبها را کنترل کرد.
بیشتر بخوانید:روز خانواده و تکریم بازنشستگان
بی شک با انجام فرامین دینی اسلام در مورد خانواده و درنظر گرفتن آنها میتوان تا حد زیادی زمینه سلامت خانوادگی و سعادت و جاودانگی را برای خویش فراهم کنیم.
منابع: روابط عمومی دانشکده پزشکی، سایت ایرکاس، مشاورانه